За година сръбските власти са попречили на 22 000 мигранти да пресекат границата

По данни на сръбските власти повече от един милион души от страните от Северна Африка и Близкия изток са  преминали през републиката на път
По данни на сръбските власти повече от един милион души от страните от Северна Африка и Близкия изток са преминали през републиката на път / БГНЕС

Обединените патрули на армията и на вътрешното минитерство на Сърбия са възпрепятствали за година 22 000 мигранти нелегално да прекосят границата. На територията на страната се намират близо 4000 бежанци от страните от Близкия изток и Северна Африка, повечето са в приемни центрове, съобщи сръбският министър на отбраната Александър Вулин, цитиран от РИА Новости.

Според министъра от началото на миграционната криза югоизточната граница на Сърбия с България и южната граница с Македония са най-напрегнатите участъци по брой на опитите за нелегално прехвърляне на хора.

По данни на сръбските власти повече от един милион души от страните от Северна Африка и Близкия изток са преминали през републиката на път за Запад.

Властите на Сърбия и Хърватия са задържали 17 души за незаконен трафик на мигранти. /БГНЕС