Тръмп към Русия: Ракетите към Сирия идват

„Ракетите идват”, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп като отговор на предполагаемата химическа атака в Дума и предупреждение към Русия заради подкрепата й за режима на Башар Асад.

„Русия заяви, че ще свали всяка ракета, насочена към Сирия. Приготви се Русия, защото те ще идват и ще бъдат нови и „умни”. Вие не трябваше да бъдете партньори с убиващо с газ животно, което изпитва наслада от убийствата”, пише Тръмп в Туитър.

Кремъл от своя страна отговори, че подобно нападение може да е планувано, за да унищожи ценни улики за предполагаемата химическа атака, която според Русия е поредната „провокация”, която да защити намесата на Запада в района.

„Дали цялата идея не е бързо да се премахнат следите от провокацията, така че международните инспектори да нямат доказателства за намесата? ”попита говорителката на външното министерство Мария Захарова във Фейсбук.

Малко по-късно Тръмп написа в Туитър: „Няма причина за това. Русия се нуждае от нас, за да подпомогне собствената си икономика. За нас е много лесно да го направим, ако всички нации се обединим, за да работим заедно. Спрете с надпреварата във въоръжаване?”

Преди това американският президент написа: „Толкова много фалшиви новини за това, което се случва в Белия дом. Много спокойно и пресметнато, с голям фокус върху честната търговия с Китай, предстоящата среща със севернокорейският лидер и, разбира се, ужасяващото нападение с газ в Сирия”. /БГНЕС