ЦРУ: Хитлер е избягал в Тенерифе, не се е самоубил

Новите данни от архивите на ФБР поставят под съмнение официалната теза за самоубийството на Хитлер
Новите данни от архивите на ФБР поставят под съмнение официалната теза за самоубийството на Хитлер / БГНЕС

Фашисткият германски лидер Адолф Хитлер е инсценирал самоубийство преди да избяга на остров Тенерифе, а оттам за Аржентина.

Това твърди бившият агент на американското Централно разузнавателно управление /ЦРУ/ Боб Баер.

Според Баер, който има 21-годишен стаж в ЦРУ, новите данни от архивите на ФБР поставят под съмнение официалната теза за самоубийството на Хитлер в берлинския бункер в края на Втората световна война. От новоразкритите документи се поставя сериозно съмнение, че "Хитлер се е самоубил с изстрел в главата". В документалния филм "Hunting Hitler" на телевизионния канал History се подчертава, че няма нито един свидетел на "самоубийството на Хитлер, както и това, че никой не е видял трупа на Хитлер". На базата на тези факти и документи експертите смятат, че Хитлер е симулирал самоубийство преди да избяга със самолет от берлинското летище Tempelhof, където е видян за последно.

Има съмнения, че в един от самолетите, с които бягат нацистите е бил и багажът на самия Хитлер.

"Това, което ни приказват от правителствата е чиста лъжа. Вижте документите на ФБР. Те отварят пътя за ново разследване. В момента ние преразглеждаме историята, историята, която твърдеше, че Хитлер е загинал в бункера. Колкото повече копаем, толкова повече се убеждавам, че няма доказателства за това", казва Баер.

В един от документите, върху който е премахнат грифа "Секретно", се изразява загриженост, че не е открито тялото на Хитлер и че няма достатъчно доказателства за смъртта му.

В документалния филм се твърди, че Хитлер е избягал за Канарските острови със самолет, а оттам за Аржентина с подводница. /БГНЕС