В Европа има 900 опасни заради мигрантите места

Мигранти пред бюро за труда в Берлин
Мигранти пред бюро за труда в Берлин / БГНЕС

В Европа има 900 места, които не трябва да се посещават заради големи групи мигранти, предупреди унгарското правителство.

Области с голям брой мигранти са Париж, Лондон, Стокхолм, Берлин, където властите имат малък или никакъв контрол, съобщават властите в специален нов сайт.

Запитан за източника на информацията, говорителят на правителството Золтан Ковач заяви, цифрите идват от публично достъпни данни в интернет. Той обаче отказа да даде повече информация.

Сайтът стартира тази седмица в навечерието на референдума в Унгария през втората половина на годината за европейския квотен принцип на приемане на бежанци. На сайта има часовник, който на всеки 12 секунди отброява по колко бежанци влизат в Европа.

"Задължителните европейски квоти увеличават терористичния риск в Европа и застрашават нашата култура", се казва в сайта.

"Нелегалните емигранти пресичат границите непокътнати. Ние не знаем кои са те и какви са намеренията им. Ние не знаем колко от тях са маскирани като терористи”, се казва още на страницата.

Правителството на премиера Виктор Орбан гласува против плана на ЕС през септември за разпределянето в страните от ЕС на 160 000 души, търсещи убежище. Орбан, който затвори южните граници на Унгария, свика референдум и заяви, че „Брюксел няма право да преначертава европейската културна и религиозна идентичност”. /АФП