Фърги се извини за опропастяването на американския химн тази неделя

Мъчителното за слушане изпълнение на Фърги на националния химн, я принуди да се извини.
Мъчителното за слушане изпълнение на Фърги на националния химн, я принуди да се извини. / БГНЕС

Певицата Фърги поднесе извиненията си за спорното си изпълнение на американския химн по време на годишния Мач на звездите на Националната баскетболна асоциация (NBA), който се проведе тази неделя.

42-годишната изпълнителка излезе на игрището на спортната зала "Стрейпълс Център" в Лос Анджелис с идеята да представи своя прочит на „Знаме, обсипано със звезди“. Това обаче безспорно се превърна в едно от най-ужасяващите изпълнения на националния химн на подобно спортно събитие и предизвика смесица от хихикания и възмущение не само в залата, но и след това в медийното пространство и интернет.

Причината не се криеше само в намеренията на Фърги да трансформира националния химн в бавна, секси, блус песен с привкус на Мерилин Монро, но и в самото и вокално представяне, което много музикални критици и фенове описаха като "вой на душени котки", "хорър в музикален формат" или просто "кошмар".

Ден след измъченото изпълнение, бившата вокалистка на "Блек айд пийс" поднесе публично извиненията си, признавайки, че "все пак е дала най-доброто от себе си" да направи нещо различно.

"Винаги съм се чувствала горда и поласкана да изпълнявам националния химн и миналата вечер исках да направя нещо специално за NBA. Като артист обичам да поемам рискове, но явно тази интерпретация не уцели правилния тон. Обичам тази страна и наистина дадох най-доброто от себе си", написа певицата. /БГНЕС