Путин и Тръмп.
Путин и Тръмп. / БГНЕС
Тръмп за противниците на Русия: Това са глупави хора

Американският президент Доналд Тръмп по време на телефонния си разговор с руския президент Владимир Путин през март е разкритикувал умствените способности на тези служители на американската администрация, които са го съветвали да не звъни на руския лидер. Това съобщава вестник „Ню Йорк Таймс“.

„Това са глупави хора, не трябва да бъдат слушани“, е заявил Тръмп за хората, които са го съветвали да не провежда телефонния разговор, твърдят източниците на изданието.

Стопанинът на Белия дом също така се е обявил за подобряване на отношенията между Русия и САЩ.

По-рано беше съобщено, че Тръмп е поздравил Путин с победата на президентските избори на 18 март. Пресслужбата на Кремъл информира, че разговорът се е състоял по инициатива на американската страна. Съобщено бе, че двамата президенти са обсъдили сътрудничеството между двете страни и актуалните международни въпроси. В Кремъл отбелязаха, че разговорът като цяло е бил конструктивен и делови, ориентиран към преодоляването на натрупалите се проблеми в руско-американските отношения.

Хелзинки ще бъде домакин на ключовата среща.
Хелзинки ще бъде домакин на ключовата среща. / БГНЕС

Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се срещнат в Хелзинки на 16 юли, за да се опитат да подобрят отношенията, което ще има положително влияние върху световните дела, въпреки острата критика от страна на определени кръгове от двете страни на Атлантика. /ТАСС