Създадоха Българо-македонски бизнес клуб

Лазар Младенов, председател на БККС.
Лазар Младенов, председател на БККС. / БГНЕС

В Скопие е основан Българо-македонски бизнес клуб /БМБК/. Негов учредител е Българският културен клуб-Скопие /БККС/. За председател на БМБК е избран Никола Попилиев, а за заместник-председател - Владимир Владимиров.

Председателят на БККС Лазар Младенов заяви, че идеята за основаването на бизнес клуба се базира изцяло на подписания в началото на август Договор за добросъседство между двете страни от премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов. "Днес повече от всякога трябва да бъдат положени максимални усилия за социално и икономическо сближаване между гражданите на двете страни и тяхната интеграция в духа на европейските ценности", подчерта Младенов.

Председателят на БМБК Никола Попилиев заяви, че основната цел на клуба ще бъде да насърчи и засили икономическото сътрудничество между бизнеса на двете държави.

От срещите си с македонски и български бизнесмени той е останал с впечатлението, че идеята за БМБК се приема много добре, изразено е също така желание за активно участие от страна на деловите среди. "Това на свой ред увеличава нашия оптимизъм, че ще успеем да осъществим благородните си намерения", добави Никола Попилиев. /БГНЕС