Верижна катастрофа с десетки коли затвори магистрала „Тракия”

Снимките са предоставени от Нарек Арзоян.
Снимките са предоставени от Нарек Арзоян. / БГНЕС

Верижна катастрофа с десетки автомобила стана на автомагистрала „Тракия” при разклона за Карнобат, предава кореспондентът на БГНЕС за региона.

За щастие при инцидента няма пострадали, заявиха от полицията. Магистрала „Тракия” в района Бургас – Карнобат е затворена и в двете посоки. Екипите на пожарната са на място и помагат на хората да се измъкнат от този снежен капан, казаха за БГНЕС от пресцентъра на МВР.

Водачи, участници във верижната катастрофа, публикуваха снимки в социалните мрежи, на които се вижда около десетина ударени един в друг автомобила. На колите са нанесени материални щети – изпочупени са предни и задни брони, странични огледала, някои возила са с огънати багажници и предни капаци.

Снимките са предоставени от Нарек Арзоян.
Снимките са предоставени от Нарек Арзоян. / БГНЕС

В района метеорологичната обстановка е тежка. Частта от магистралата в района беше затворена по-рано днес поради лошото време и навяванията, както и наличието на заледени участъци.

Водачите, които пътуват от вътрешността на страната и обратно трябва да ползват стария път през Айтос и Карнобат.

Междувременно от МВР заявиха, че на място са изпратени 1 санитарно-спасителен всъдеход - тип амфибия, 1 влекач "Татра" 8х8 и 1 верижна машина МТЛБ. Извозени са 10 граждани от мястото на инцидента в хотел в Карнобат. На място има хора, които са отказали да бъдат евакуирани и са останали в автомобилите си. От АПИ са изпратени 8 снегопочистващи машини.

Колони от автомобили има и в двете ленти на магистралата. Тя остава затворена. /БГНЕС

[i]Видео кадрите са предоставени от Нарек Арзоян.[/i]