Герджиков разпореди да се изяснят обстоятелствата, довели до инцидента в тунел Ечемишка

Герджиков разговаря с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов.
Герджиков разговаря с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов. / БГНЕС

Министър-председателят Огнян Герджиков разговаря с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов по повод трагичния инцидент, при който загина жена в тунел „Ечемишка“.

Премиерът разпореди да бъдат извършени всички действия от страна на институциите от изпълнителната власт по изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента в неремонтираната тръба на съоръжението, да бъдат предприети необходимите мерки и потърсена отговорност. Прокуратурата вече е завела следствено дело по случая, съобщиха от правителствената пресслужба.

Огледът на мястото продължава и в него ще се включи лично министърът на регионалното развитие и благоустройството. Министър-председателят увери, че всички отговорни институции работят по случая. За предприетите действия премиерът е информирал президента Румен Радев.

Министър-председателят изразява съболезнованията си към близките на загиналата.

БГНЕС припомня, че по-рано днес греда от осветително тяло падна върху преминаващ автомобил в тунел Ечемишка на АМ „Хемус”. При инцидента почина жена, водачът на автомобила също пострада. /БГНЕС