Битата нотариус и дъщеря й са в добро състояние, нападателите се издирват

Двете жени, пострадали след побой на улицата вчера, са в добро състояние, контактни са и реагират адекватнo
Двете жени, пострадали след побой на улицата вчера, са в добро състояние, контактни са и реагират адекватнo / БГНЕС

Продължава издирването на нападателите на нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й в София. Жените са в болница, състоянието им се подобрява.

Двете жени, пострадали след побой на улицата вчера, са в добро състояние, контактни са и реагират адекватно, съобщи тази сутрин началникът на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛ „Св. Анна” доц. Желю Димов.

За съжаление те са били подложени на сериозен стрес и са доста уплашени.

Дъщерята на нотариус Механджийска е с голяма разкъсно-контузна рана на лицето, има и гръдна травма. Нотариуската е със счупен нос и е пострадала от масивни охлузвания.

„Разбира се ние ще направим всичко възможно жените не само да бъдат излекувани, но и да бъдат премахнати тези белези", подчерта доц. Димов.

"Най-важното е, че вчера след побоя пациентките много бързо са били придвижени до Спешното отделение и са били прегледани от неврохирург, дерматолог, хирург и лицев хирург и са направени обстойни изследвания и това ни позволи да провеждаме адекватно лечение. Тъй като жените са удряни много жестоко в областта на главата беше им направена и компютърна томография. Установи се, че нямат фрактури на черепа или увреждане на мозъка", заяви доц. Димов.

Най-вероятно нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й ще бъдат изписани след три дни от Клиниката по лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ „Св. Анна" –София АД. /БГНЕС