Ситуацията в Пловдивско се нормализира

В Пловдив днес се чистят малките квартални улици и тротоарите.
В Пловдив днес се чистят малките квартални улици и тротоарите. / БГНЕС

Само три села от община Родопи- Ситово, Лилково и част от Мало Крушево, са все още с невъзстановено електрозахранване, осигурени са генератори за битовите абонати, а аварийните дейности продължават днес, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

В Пловдив днес се чистят малките квартални улици и тротоарите. Използват се малки машини с калциев дихлорид, работи се и на ръка. През изминалата нощ нямаше обледеняване на основните булеварди, липсват и сигнали за паднали дървета или клони. Аварийните екипи се справиха с над 80 подобни случая. Големият проблем за пловдивчани в момента е ледът. Шест възрастни жени вчера минаха през ортопедията със счупени китки- типична фрактура при падане. Превантивно в най- голямата болница- УМБАЛ " Св. Георги" са освободени 30% от леглата точно за жертви на снега и поледицата.

Един стар проблем за Пловдив напомни за себе си с пълна сила, катализиран от снега. Ул. "Скопие" в кв. Южен беше затворена заради паднали тролейбусни жици. Мрежата отдавна създава проблеми, фирма "Градски транспорт", стопанисваща тролейбусните жици, фалира преди време. Днес кметът на града Иван Тотев ще се срещне със синдика на фирмата, за да решат кои от тролейбусните жици може да бъдат премахнати. Заради възникналата опасна обстановка, аварийно бяха премахнати 150 м от жиците в контактната мрежа на ул. "Скопие". /БГНЕС