Зимно предизвикателство с „вход свободен” за пързалката на Ариана

Така с „вход свободен”, днес всички можеха да се порадват на ледената пързалка до 14.30 часа.
Така с „вход свободен”, днес всички можеха да се порадват на ледената пързалка до 14.30 часа. / БГНЕС

Да популяризира здравословния начин на живот сред всички - не само през пролетта и лятото, а и през зимата. Това е целта на Зимно предизвикателство 2016г., което се провежда първия ден на този уикенд на ледената пързалка на езерото Ариана, предаде репортер на БГНЕС.

Старт на програмата с демонстративни изпълнения дават спортни клубове по фигурно пързаляне и хокей на лед - между деца и мъже. „Предполагам, че това беше една интересна част за всички, които бяха тук и след като отвориха пързалката се опитаха да демонстрират същите неща, които видяха преди това от хокея и от фигурното пързаляне”, каза Ирен Цветкова, която е председател на Българска асоциация спорт за всички.

За 21-ви пореден път организират „Зимно предизвикателство”. А днес още в първите два часа организаторите се похвалиха с интерес към зимното предизвикателство. „Благодарение и на Столична община – те информираха училищата на територията на София – имаше ученици, цели класове”, посочи Ирен Цветкова.

Старт на програмата с демонстративни изпълнения дават спортни клубове по фигурно пързаляне и хокей на лед - между деца и мъже.
Старт на програмата с демонстративни изпълнения дават спортни клубове по фигурно пързаляне и хокей на лед - между деца и мъже. / БГНЕС

Така с „вход свободен”, днес всички можеха да се порадват на ледената пързалка до 14.30 часа. Зимно предизвикателство 2016 г.се прави и в други градове, където се организира и на открито в планината.

Денят на зимното предизвикателство е ежегодна проява от държавния спортен календар на асоциацията за 2016г. и от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’ 2016”. Тя се прави с финансовата подкрепа на спортното министерство и съдействието на Столична община. Тази година тя е и част от инициативата Европейска столица на спорта и се организира и със съдействието и помощта на Министерството на младежта и спорта. /БГНЕС