Млади и възрастни засаждат дръвчета заедно в отговор на съвременните предизвикателства

С решение на Европейския съвет от 2008 г. всяка година на 29 април се отбелязва Европейският ден на солидарност между поколенията.
С решение на Европейския съвет от 2008 г. всяка година на 29 април се отбелязва Европейският ден на солидарност между поколенията. / БГНЕС

Българският Червен кръст ще отбележи Европейския ден на солидарност между поколенията, като организира на 27 април в 7 области на страната засаждане на цветя, храсти и дръвчета.

Целта на инициативата е да се насочи вниманието на обществото към нуждата от адекватни и устойчиви политики за възрастните хора в отговор на икономическите, демографските и социалните предизвикателства, пред които е изправен Европейския съюз днес, а солидарността между поколенията има ключова роля за тяхното развитие.

В областите Благоевград, Враца, Добрич, Русе, Пловдив, Ямбол и Смолян БЧК реализира проект „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и защита на техните права“, финансиран от Швейцарски Червен кръст.

Към българската инициатива ще се присъединят и доброволци на Червения кръст от Беларус и Босна и Херцеговина.

С решение на Европейския съвет от 2008 г. всяка година на 29 април се отбелязва Европейският ден на солидарност между поколенията. /БГНЕС