„Витоша ски“ не носи отговорност за проблеми с градоустройството в София

„Витоша ски“ прояви толеранс от десет години, позволявайки на живущите в комплекса да преминават през нашия парцел
„Витоша ски“ прояви толеранс от десет години, позволявайки на живущите в комплекса да преминават през нашия парцел / БГНЕС

Oт 10 години предупреждаваме собствениците на имоти и инвеститорите в района на кабинковата линия, че преминават през имот, собственост на „Витоша ски“. Проблемът с достъпа до жилищния комплекс не е отговорност на „Витоша ски“. Той произлиза от издаване на разрешения за строеж и въвеждане в експлоатация на жилищни сгради и големи комплекси, без до тях да има прокаран път, комуникации и достъп.

Това заявяват от "Витоша ски" в своя декларация.

"Въпреки този наследен проблем, „Витоша ски“ прояви толеранс от десет години, позволявайки на живущите в комплекса да преминават през нашия парцел, като същевременно апелирахме до тях и до Столична община за трайно и законно разрешаване на проблема. Дори за наша сметка изградихме заобиколен път като опция за излизане от ситуацията. Усилията ни до този момент, обаче, не срещнаха нужното разбиране от отсрещните страни.

През този период от време, имотът се използва от клиентите на кабинковата въжена линия. Но поради факта, че парцелът не е ограден, ползващите го ставаха обекти на все по-чести кражби на коли. Към днешна дата ние сме задължени не просто от отговорността ни към нашите клиенти, но и от СДВР София да изградим ограда на парцела и да го охраняваме по надлежен начин. Следователно, свободното и незаконно преминаване през него не може да продължи.

Надяваме се живущите в съседния комплекс да откликнат на нашия апел за конструктивен разговор и заедно да намерим алтернативно и напълно законно решение на създалия се проблем", посочват от "Витоша ски". /БГНЕС