„БРОД за България” и Клуб „Сигурност” организират национална дискусия за единението

Снимка: Авхив БГНЕС
Снимка: Авхив БГНЕС / БГНЕС

„БРОД за България” и Клуб „Сигурност” организират дискусионна национална среща под надслов „Устои за национално единение”.

Организаторите съобщават част от темите - утвърждаване на визионерска интелектуална среда за формиране на градивен национален ценностен мироглед, единение във вярата, българска национална доктрина, демография и единение – стратегии, тенденции, развитие, Балкани и др.

В дискусионната среща в БТА ще вземат участие съмишленици с визия за България по значими теми, които предопределят бъдещето на страната. Сред участниците са Маргарита Попова, Лазар Мурджев, ген. Тодор Бояджиев, проф. Валери Стефанов, ген. Стоимен Стоименов, Георги Вацов, д-р Тихомир Стойчев, проф. Нако Стефанов, НВП Митрополит Антоний.

Предвид дискусионния формат на срещата, в мероприятието ще се включат представители на Президентството на Р България, Българската православна църква, БАН, обществените организации от сигурността и отбраната, академични и научни общности.

БРОД за България е доброволен проект на широк кръг хора с различни професии, вярващи, че единението на българите е наложително и постижимо. В основата на проекта са представители на научната общност и Клуб „Сигурност“, подкрепени от национални и обществени съюзи и организации /Тракийци, българското офицерство, Славянските дружества, СЛРБ, българи в чужбина, АБУЧ, неправителствени организации./БГНЕС