Красимир Велчев: ГЕРБ не може да подкрепи на балотажа сегашния кмет на Ботевград

ГЕРБ няма как да подкрепи досегашния кмет на Ботевград, заяви Красимир Велчев.
ГЕРБ няма как да подкрепи досегашния кмет на Ботевград, заяви Красимир Велчев. / БГНЕС

Наистина ние снехме доверието от досегашния кмет и не бихме могли да го подкрепим.

Това каза депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев по повод балотажа в Ботевград, където в неделя един срещу друг излизат досегашният скандален кмет Георги Георгиев и кандидатът на ГДБОП Иван Гавалюгов, предаде репортер на БГНЕС.

„Дали ще призовем нашите симпатизанти, избиратели да подкрепят десните партии ще реши Изпълнителната комисия. Възможно е всеки сам да реши по съвест“, каза Велчев.

Не мисля, че ГЕРБ може да го подкрепи, добави той, имайки предвид Георгиев.

На втори тур на местните избори в Ботевград кандидатът на Гражданското движение за ботевградски обществен просперитет /ГДБОП/ Иван Гавалюгов ще се изправи срещу разследвания от прокуратурата градоначалник Георги Георгиев.

Георги Георгиев на разпит в Окръжна прокуратура - София.
Георги Георгиев на разпит в Окръжна прокуратура - София. / БГНЕС

Местната коалиция ГДБОП, на Единна Народна Партия (Мария Капон) и Българска Нова Демокрация (Борислав Великов), с кандидат Иван Гавалюгов отива на балотаж срещу скандалния феодал кмет на Ботевград Георги Георгиев. Срещу последния през лятото на тази година започна проверка на Окръжна прокуратура - София за длъжностни престъпления, свързани с провеждане на обществени поръчки и сключени договори за наем.

Въпреки редиците нередности, Георгиев не успя без балотаж и събра на първи тур 40.14%, а конкурентът му - Иван Гавалюгов, подкрепен от движение с абревиатурата "ГДБОП" - 26,45 на сто.

ГЕРБ и БСП са с по-слаби резултати. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ботевград Цанко Цанов има 19,12 на сто, а на БСП – 6.73%. /БГНЕС