БСП внася вот на недоверие срещу правителството

БСП внася вот на недоверие срещу правителството
БСП внася вот на недоверие срещу правителството / БГНЕС

БСП внася вот на недоверие срещу правителството заради политиката му в сектор „Сигурност“. Това обясни на брифинг в централата на партията народният представител Драгомир Стойнев, предаде репортер на БГНЕС.

Решението е било взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на партията, а вотът ще бъде внесен самостоятелно от БСП.

„Правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в България“, аргументира се Драгомир Стойнев.

Въпреки, че ще внесат вота самостоятелно, от БСП се надяват той да бъде успешен, а в най-кратки срокове ще започнат и работа по мотивите. „Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в София, а през летище „София“ влизат непроверявани граждани. В същото време искаме да членуваме в Шенген“, смята Стойнев.

Според народния представител Антон Кутев премиерът Бойко Борисов трябва да понесе отговорност и за политиката на правителството за хората с уврежданията, а за пример посочи ситуацията с оставката на социалния министър Бисер Петков, която първо беше приета, а после той бе оставен на поста си. „Имаше времена, когато решенията на Борисов имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден. Напоследък започват да се променят всеки час. Това не е комично, а е форма на тотално безсилие и бягане от отговорност“, заяви Кутев.

БГНЕС припомня, че това ще бъде вторият вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“. Първият бе иницииран отново от БСП в началото на годината и бе свързан с темата „корупция“, но не успя да събере необходимия брой гласове в пленарна зала.

От БСП започват работата по мотивите на готвения вот на недоверие още днес, но не се ангажираха с краен срок за тяхното завършване и депозиране в деловодството на парламента.

„Материалът е изключително голям. Толкова много са примерите, които са в сектор „сигурност“, подчерта зам.-председателят на парламентарната група Драгомир Стойнев.

По време на пресконференцията от левицата коментираха и инцидента с падането на военен хеликоптер Ми-17 в района на авиобаза Крумово, при който загинаха двама военни пилоти, а трети военнослужещ беше ранен. „Това показва, че имаме сериозни проблеми в сферата на сигурността“, смята Стойнев.

От партията заявяват още, че подписите за внасяне на вота ще бъдат само на членове на парламентарната група на „БСП за България“, но считат за „добре дошла“ подкрепа при гласуването и от други политически сили. /БГНЕС