Цветанов: Обсъдихме глобалния пакт за миграцията на ООН.
Цветанов: Обсъдихме глобалния пакт за миграцията на ООН. / БГНЕС
Цветанов: България няма да се присъединява към пакта за миграция на ООН

Обсъдихме глобалния пакт за миграцията на ООН. Да не се присъединяваме към този пакт, това е решението на правителството. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след коалиционен съвет в МС, предаде репортер на БГНЕС.

На днешния коалиционен съвет имахме възможността да говорим за всичко случващо се в държавата и за доста от тенденциозните подходи, които някои реализират, за да дестабилизират страната, подчерта Цветанов. Според него е имало опити за провокация на вчерашните протести в страната.

„Имаше много семейства, които се прибират с децата си и бяха блокирани в продължение на няколко часа. С информираността на българските граждани и това, което правим като политики, всеки може да избере дали да имаме политическа криза и хаос, или да имаме стабилност”, добави още Цветанов.

От своя страна финансовият министър Владислав Горанов коментира протестите от изминалите дни и заяви, че цена от 1000 лева за гражданска отговорност е спекулация.

За задължителната застраховка Владислав Горанов посочи, че продължават разговорите дали и какви лимити да се сложат на неимуществените претенции.

Финансовият министър каза, че прогнозите са цените на суровия петрол да се стабилизират и даже леко да паднат. „Не е изключена среща с петролната и газовата асоциация, за да се обсъди веригата на доставки, да се прецени и да се докаже на българските граждани, че това са равнищата, които могат да се прилагат в пазарна икономика”, заяви той.

Представителят на „Обединени патриоти” Ангел Джамбазки подчерта, че сегашната ситуация „отваря вратата за застрахователни измами в сериозни размери”, като „поне 40 цигани са получили стрес и уплаха”. /БГНЕС