Затворник в Испания "оживя", след като бе обявен за мъртъв

Бящата на обявения за мъртъв испанец, който оживя, пред болница в Астурия.
Бящата на обявения за мъртъв испанец, който оживя, пред болница в Астурия. / БГНЕС

Затворник в Испания, обявен от лекарите за мъртъв, неочаквано „оживя“ преди аутопсията, която трябваше да му бъде направена, съобщи вестник „Вос де Галисия“.

Инцидентът стана в затвор в Астурия. Затворникът Гонсало Монтоя Хименес, излежаващ присъда за кражба, не се явил на обичайната сутрешна проверка. Надзирателите го открили в килията му, седящ на стола неподвижно, без пулс. Извиканите на място лекари го обявили за мъртъв. Роднините му били уведомени. Тялото му било отнесено в Института по съдебна медицина за аутопсия. Точно преди аутопсията, чувалът, в който се намирало тялото, се раздвижил. Мъжът се оказал жив. Оказало се, че мъжът страда от епилепсия.

Според роднините му, спирането на дишането и пулса, се дължали на неправилен прием на лекарства. Според тях не е възможно и тримата лекари, извикани на място, да сгрешат и да обявят жив човек за мъртъв. Роднините смятат, че е извършено нарушение и само един лекар е прегледал Хименес, а останалите са се подписали, без да видят тялото. Те възнамеряват да заведат съдебен иск. Самият Хименес, след „оживяването си“, се възстановява в една от местните болници. /РИА-Новости