“Не обръщай гръб” на болестта на Бехтерев

Посредством тази инициатива се стремим хората да се запознаят с това колко отговорни трябва да бъдат.
Посредством тази инициатива се стремим хората да се запознаят с това колко отговорни трябва да бъдат. / БГНЕС

“Не обръщай гръб” е една информационна кампания, която цели хората да разберат, че някои симптоми, които на пръв поглед изглеждат безобидни, могат да доведат до много сериозни последствия, които коренно да променят живота на един човек. Това заяви волейболистът Евгени Иванов - Пушката, предаде репортер на БГНЕС.

Кампанията цели хората да обърнат внимание на симптомите на болестта на Бехтерев.

“Посредством тази инициатива се стремим хората да се запознаят с това колко отговорни трябва да бъдат към собствените си тела”, каза волейболистът.

Болестта на Бехтерев започва с болки в гърба като скованост и дискомфорт, болки, които хората с днешното си ежедневие приемат за нещо нормално. Един такъв симптом, колкото и незначителен да изглежда, ако не се диагностицира навреме може коренно да промени живота на един човек.

Иванов разказа, че се е ангажирал с инициативата, защото като професионален спортист е имал проблеми и травми и знае как една травма може да го извади тотално от ежедневието му . “Ти ставаш неспособен да правиш това, което е професията ти. Още повече, че една травма при нас спортистите може да доведе дотам, да останем с травма за цял живот. Затова знам какво означава да имаш тази тежест”, обясни още той. /БГНЕС