Близо 300 състезатели на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи"

Над 300 състезатели ще вземат участие в международния турнир по фигурно пързаляне „София Трофи“, който ще се проведе от 7 до 11 февруари в Зимния дворец на спорта, предаде репортер на БГНЕС. Турнирът се организира от клуб „Денкова-Ставински“ с подкрепата на Българската федерация по кънки.

„Надпреварата се провежда за трета поредна година и ще бъде кръг от Европейската купа за деца, която се провежда в пет града. Започва от най-малките възрасти (6 год.) до жени и мъже. За нас е изключително удоволствие да сме домакини на турнир от тази верига. Отделно ще проведем и семинар с Алексей Мишин, за който участие са заявили сериозна бройка треньори и състезатели“, заяви треньорката по фигурно пързаляне Ина Лутай.

От своя страна световноизвестният руския наставник благодари за вниманието и похвали организаторите и ръководството на БФКънки за очевидния прогрес, който бележи българското фигурно пързаляне в последните години. "Освен, че София е Европейска столица на спорта, то е и една от столиците на фигурното пързаляне в Европа. Имате много талантливи деца, вече и добри специалисти и за това съм убеден, че в скоро време ще регистрирате големи успехи, коментира проф. Алексей Мишин, който получи възпоменателен медал от името на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. /БГНЕС