Мигранти унищожиха хотела в Загреб, където бяха настанени тази сутрин

Мигранти потрошиха хотела, в който бяха настанени
Мигранти потрошиха хотела, в който бяха настанени / БГНЕС

Около 500 мигранти, които тази сутрин бяха настанени в хотел "Порин" в един от кварталите на хърватската столица Загреб, започнаха да го унищожават.

Мигрантите пристигнаха от съседна Сърбия и с влакове бяха транспортирани до хотела днес преди обяд. Час след това те излязоха на терасите на хотела и започнаха да изхвърлят мебелировката от стаите и баните. През терасите хвърчаха легла, шкафове и различни метални конструкции. Мигрантите замерваха хората около хотела с тоалетна хартия и скандираха "Свобода, Свобода". Те твърдят, че не искат да останат в Хърватия и искат да продължат към Германия. Част от тях скандират и името на германския канцлер Ангела Меркел. Кадри от вандалщината в хотела вече се излъчват и по хърватските телевизии.

БГНЕС припомня, че само през вчерашния ден от Сърбия в Хърватия пристигнаха близо 6000 души. Днес техният брой вече надхвърля 8000. Всички те идват организирано с автобуси до граничния пункт Товарник, където местните медии описват ситуацията като "хаотична и извън контрол". Днес там бяха изпратени военни части и спецчасти на полицията. /БГНЕС