През последните години е  представлявал Лука Бойович, един от най-големите мафиотски босове в Сърбия
През последните години е представлявал Лука Бойович, един от най-големите мафиотски босове в Сърбия / БГНЕС
Убийство в Белград – застреляха адвоката на Слободан Милошевич

Известният белградски адвокат Миша Огнянович беше застрелян тази вечер на прага на къщата си в Белград. По време на покушението е ранен също и 26-годишният син на адвоката, съобщи вестник „Блиц“.

Нападението е извършено в 19:30 часа местно време на улица „Антифашистка борба“. 57-годишният адвокат е бил убит, докато заедно със сина си се е отправял към вратата на дома си.

На местопрестъплението се намират полицейски екипи. Целият квартал е отцепен, като се проверяват излизащите автомобили. Навсякъде в града се движат полицейски патрули.

Огнянович е работел в юридическия екип, защитаващ бившия президент на Югославия Слободан Милошевич на Трибунала в Хага. През последните години има много успешна кариера. Сръбските медии твърдят, че защитава много клиенти, извършили тежки престъпления, а през последните години е представлявал Лука Бойович, смятан за един от най-големите мафиотски босове в Сърбия. Според данни на „Блиц“ за ТАСС, през последните няколко месеца в Белград са убити няколко приятели на Бойович. Според публикацията, случаят е свързан с войната на престъпни кланове, участващи в трафика на наркотици. Предполага се, че адвокатът може би е станал жертва на бандитска саморазправа. /БГНЕС