Ад в бежанските лагери в Германия: Изнасилвания и проституция за 10 евро

През последните дни има рязко увеличение на насилието.
През последните дни има рязко увеличение на насилието. / БГНЕС

Жените, които пристигнаха с мигрантската вълна в Германия са принуждавани да проституират за 10 евро в бежанските лагери. През последните дни има рязко увеличение на насилието. Напрежението расте все повече поради влошаването на условията в приемните центрове.

Британският вестник "Дейли мейл" пише, че сексуалното насилие е част от ежедневието и подчертава, че само в една германска област са регистрирани 100 такива случая за последните три месеца.

В мигрантския център в град Кицинген местните власти решиха да назначават само мъже като чистачи, след като жените-чистачки през последните десет дни са били нападани всеки ден. Двама мигранти на възраст от 38 и 52 години са задържани заради нападения над жени в периода от 1 до 10 октомври. От следващата седмица тази работа ще се извършва само от мъже, а до тогава чистачките ще работят под постоянна охрана, съобщи местното радио "Байеришер рундфунк".

В мигрантския център в град Кицинген местните власти решиха да назначават само мъже като чистачи.
В мигрантския център в град Кицинген местните власти решиха да назначават само мъже като чистачи. / БГНЕС

"Като жена истински съм притеснена от това, което се случва там", каза Тамара Бишоп от общинската управа.

В област Байер-Виртемберг неотдавна бяха регистрирани шест изнасилвания в бежанските лагери. Местна правозащитна организация съобщи, че там жените са принуждавани от престъпниците да проституират за десет евро.

В същото време е избухнало жестоко сбиване между мигранти от Албания и Афганистан. Някои от тях са били въоръжени с ножове, а един от тях е имал и пистолет. Полицията се е намесила и е задържала всички участници в побоя.

Политиците много често представят случващото се като сбиване поради неравномерното разпределение на храната и дрехите.
Политиците много често представят случващото се като сбиване поради неравномерното разпределение на храната и дрехите. / БГНЕС

"Политиците много често представят случващото се като сбиване поради неравномерното разпределение на храната и дрехите. Но това не е така. Не е много просто да се опише точно какво се случва там", каза Райнер Вент от профсъюза в германската полиция. /БГНЕС