Имало е задимяване на пилотската кабина на катастрофиралия египетски самолет

Египетският пътнически самолет с 66 души пътници и екипаж на борда падна в четвъртък в Средиземно море
Египетският пътнически самолет с 66 души пътници и екипаж на борда падна в четвъртък в Средиземно море / БГНЕС

Катастрофиралият в Средиземно море египетски Еърбъс А320 е предал автоматични съобщения за наличието на дим в пилотската кабина. Това потвърдиха следователите от френската гражданска авиация.

Службата за разследвания и анализи потвърждава, че е имало предадени от самолета послания по системата за връзка и отчетност на самолетите (Aircraft Communication Addressing and Reporting System - Acars), за задимяване в кабината малко преди прекъсване на връзката, е заявил представител на службата пред АФП. Той обаче е предупредил, че е прекалено рано да се тълкуват и разберат причините за инцидента, тъй като не са намерени останки от него, нито бордовите самописци. Сега приоритет на разследването е именно откриването на т.нар. черни кутии. Посланията по системата Acars са автоматично генерирани и предавани данни от машината по време на полет.

Египетският пътнически самолет с 66 души пътници и екипаж на борда, от които 30 египтяни и 15 французи, падна в четвъртък в Средиземно море на около 290 км северно от град Александрия, след като изчезна от екраните на радарите. /БГНЕС