Все още тънка разлика, но вече в полза на оставаща в ЕС Великобритания

Преброяването на гласовете на референдума във Великобритания я оставя в ЕС.

След като в четвъртък вечерта социолозите обявиха, че във Великобритания побеждават привържениците на оставането, първите частични резултати посочиха обратното.

Към 05:00 часа бълг.вр. Би Би Си показа резултати, които сочат леко предимство за искащите да виждат страната си свързана с ЕС. Шотландците се обявяват за запазване на силните връзки с Европейския съюз, а очакваните резултати от централните части на Лондон вероятно ще натежават също в тази посока.

Привържениците и противниците на излизането на Великобритания от ЕС са наравно при преброяването на гласовете от референдума от четвъртък.

През времето до 05:30 часа българско време евроскептиците и адептите на евроинтеграцията се редуваха по няколко пъти начело с прибавянето на резултатите от поредния избирателен район. Засега нито една от двете страни не успява да излезе по-категорично напред.

Междувременно се очертава, както се очакваше, значителна разлика в предпочитанията на шотландците и англичаните. Като региони - в ЕС искат Шотландия, Северна Ирландия и преброените досега общини на Лондон. Най-много за ЕС са в Шотландия, след това - в региона на Лондон. Северна Ирландия също иска ЕС. Против са в големи части на Англия и части от Уелс.

В Ливърпул гласуваха за оставане в ЕС. /БГНЕС