За шести път Първа инвестиционна банка връчи годишните си награди „Най-добра българска фирма”

Този конкурс на банката има за цел да поощрява и популяризира добрите практики в родната икономика
Този конкурс на банката има за цел да поощрява и популяризира добрите практики в родната икономика / БГНЕС

В Софийска градска художествена галерия тази вечер Първа инвестиционна банка на празнична церемония връчи за шести път годишните награди в националния конкурс „Най-добра българска фирма“. Бе даден за първи път и призът „Най-успешна българка в бизнеса”, предаде репортер на БГНЕС.

Този конкурс на банката има за цел да поощрява и популяризира добрите практики в родната икономика, а компаниите от своя страна да повишават своята конкурентноспособност и новаторство. Интересът към инициативата расте, в надпреварата са се включили 270 компании, които развиват своя бизнес в 80 бранша. Състезанието е основно в три категории: „Микро и малка фирма”, „Средна и голяма фирма” и „Награда на публиката” .

Наградените фирми са избрани заради водещите им позиции в секторите, в които работят, заради реализираните печалби през годината и заради високата възвръщаемост на вложения капитал и на активите. Сред част от критериите е и корпоративната социална отговорност на фирмите и техния имидж пред обществото.

Първо място в категорията „Микро и малка фирма” получи фирмата „Възраждане Касис” ООД, чиято дейност е съсредоточена в сферата на ветеринарно-медицинските продукти, добавки за фуражопроизводството и храни за домашни любимци. „Монбат” АД – най-големият производител на акумулаторни батерии в Източна Европа се класира на първо място в категорията „Средна и голяма фирма”, а „Награда на публиката” получи веригата ресторанти за ежедневно хранене „Happy Bar & Grill”, която се превърна в любима марка, благодарение на доброто качество на храната и високия стандарт на обслужване.

Като олицетворение на активността на жените- предприемачи организаторите учредиха наградата „Най-успешна българка в бизнеса”, която получи Надежда Генчева, управител на „Фешън Мания” ООД.

„Наблюдаваме изключително устойчиво развитие на бизнеса в страната, което е видно от сериозните резултати, показани на този конкурс”, заяви пред гостите един от членовете на журито финансистът Емил Хърсев. Той препоръча при следващото раздаване на наградите да бъде предвидена експозиция с продуктите и постиженията на фирмите- победителки.

За мен и за нашата фирма това е първата награда, която получаваме, сподели пред БГНЕС Надежда Генчева, управител на „Фешън Мания” ООД. Трудности има от всякакво естество- като се започне от кадрите, които липсват не само в нашата сфера. Но с много труд и упоритост всичко се постига, каза тя. Аз съм изненадана от признанието, защото нашата фирма е развиваща се, но се надявам днешната да е една от наградите ни, когато продължим да се доказваме на нашия и на външните пазари, посочи Генчева. Мисля занапред да направя академия за млади кадри, за да можем сами да ги подготвяме, защото ни трябват не само шивачки, но и програмисти, издаде плановете си бизнес дамата. Като добави, че тяхната фирма предлага достойни заплати на служителите си./БГНЕС