„Томсън Ройтерс“ съкращава 3200 служители

Медийният холдинг „Томсън Ройтерс“ възнамерява да съкрати 3200 свои служители до 2020 г. в рамките на плана за оптимизиране на бизнеса и повишаване на ефективността. От компанията отказаха да съобщят в кои именно страни ще бъдат извършени съкращенията, заяви говорителят на „Томсън Ройтерс“ Дейв Морън.

„Не разкриваме в кои офиси ще има съкращения. Единственото, което мога да заявя, че 90% от служителите в тези офиси вече са уведомени за предстоящите съкращения“, каза той от централата на компанията в Торонто.

По-рано беше обявено, че броят на служителите, които медийната корпорация планира да уволни представляват 12% от общия брой на работещите в нея. „Томсън Ройтерс“ също така планира до 2020 г. да намали операционните разходи до 7-8% от приходите. Освен това, компанията се надява да увеличи годишния обем на продажбите с 3,5-4,5%.

Медийният холдинг „Томсън Ройтерс“ е създаден през 2008 г. след сливането на информационната компания „Томсън корпорейшън“ и агенция Ройтерс. Централата на холдинга се намира в канадския град Торонто. /ТАСС