Задържан е шофьорът, причинил катастрофата на „Тракия“

Катастрофата между автобус на градския транспорт и товарния автомобил стана близо до отбивката за Лозен
Катастрофата между автобус на градския транспорт и товарния автомобил стана близо до отбивката за Лозен / БГНЕС

Софийска районна прокуратура задържа шофьора на товарния автомобил, станал причина за катастрофата на автомагистрала „Тракия“.

Турският шофьор на ТИР-а Гьокхан Кахриман е задържан за 72 часа, като след изтичането им, Софийски районен съд ще разгледа искане за постоянното му задържане под стража.

Катастрофата между автобус на градския транспорт и товарния автомобил стана около 07.20 часа тази сутрин в района на 3-ти км на автомагистрала „Тракия“, в пътното платно с посока София.

Общо 12 души пострадаха при катастрофата. Седем души бяха приети в болница "Света Анна" като двама от тях в тежко състояние. 60-годишен мъж и 54-годишна жена постъпиха в спешното на лечебното заведение с мозъчно-черепни травми.

Сред откараните в различни столични болници имаше и 4-годишно дете с уплах и затова бе прието в "Пирогов" заедно с майка му. В спешния институт бяха откарани и други двама пострадали - 24-годишна и 64-годишна жена, с травми на долните крайници. С помощта на пожарната имаше откарани пострадали и в "Исул".

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство. Установено е, че виновен за катастрофата е водачът на товарния автомобил. Турският гражданин е нарушил правилата за движение по пътищата, като по този начин по непредпазливост е причинил телесни повреди на 12 лица, 7 от които за момента за установени като средни. /БГНЕС