Двама македонци пострадаха след преобръщане на „Смарт” заради пясък на пътя

Двама македонци пострадаха след преобръщане на „Смарт” заради пясък на пътя
Двама македонци пострадаха след преобръщане на „Смарт” заради пясък на пътя / БГНЕС

Двама македонски граждани пострадаха след зрелищна каскада на пътя ГКПП „Ст. Лисичково”-Благоевград заради пясък по пътното платно, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Пътният инцидент стана в 10.40 часа между село Зелен дол и кръговото - изход от ЛОТ-2 на магистрала „Струма”. Лекият автомобил „Смарт” с регистрация от град Прилеп, е шофиран от 55-годишен мъж. На излизане от десен завой лекият автомобил попада на участък с пясък и баластра, донесени от дъждовете през последните дни.

Заради натисната от водача спирачка лекият автомобил става неуправляем, отклонява се надясно, преминава през циментираната и трапецовидна канавка, качва се по ската, обръща се по таван, връща се в канавката и след пълно превъртане „каца” на пътя, заставайки отново на колелата си.

С линейка двамата пострадали са транспортирани до МБАЛ-Благоевград, те са с рани по главите, с комоцио, оплакват се от болки в ръката и кръста. В момента им се правят изследвания.

Свидетел на автопроизшествието е движещ се след македонците водач на автомобил „Лада Нива”, с дете.

Лекият автомобил на македонците е без покрив, задно стъкло и спукано предно в следствие преобръщането през таван. На място полиция регулира движението, което се извършва в едната лента. /БГНЕС