Поне трима са замесени в корупционния скандал в КАТ-Благоевград

В кабинета на арестувания директор на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са открити 5300 лв., поясни Арнаудова
В кабинета на арестувания директор на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са открити 5300 лв., поясни Арнаудова / БГНЕС

Към момента се знае за най-малко 3 лица, които са участвали - началникът на сектор Пътна полиция в Благоевград и двама т.нар. "регистратори". Задържани са 4 лица, в рамките на днешния ден ще бъдат предприети действия по повдигане на обвинения. До този момент няма доказателства за наличието на организирана престъпна група.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на БГНЕС.

В кабинета на арестувания директор на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са открити 5300 лв. и незаконно притежаван пистолет "Макаров", уточни Арнаудова.

Таксата за бърза регистрация е била твърда, имаме такава информация. Имаме сигнал за подобна схема от началото на годината, тези твърдения са били потвърдени и с помощта на СРС-та, затова и Окръжната прокуратура в Благоевград образува досъдебно производство за искане на откупи, поясни говорителят на главния прокурор. Тя обясни, че вчера в Благоевград са били изпратени 16 следователи, ръководени от директора на Националната следствена служба.

БГНЕС припомня, че вчера към 15 часа от кабинета му бе изведен с белезници началникът на КАТ-Пътна полиция към ОД МВР Данаил Стоицов. Той бе окован с белезници при извеждането му от кабинета, той криеше ръцете си с яке. След като бе подканен от медиите да ги покаже - той го стори и заяви, че има донос срещу него и не се притеснява. Служителите на „Вътрешна сигурност” и следовател сложиха ръкавици, за да обискират личния му автомобил. Заради медийното присъствие, това се проведе в техническия пункт на КАТ./БГНЕС