Второ отлагане на дело срещу нередовен шофьор, причинил смъртта на двама души

Второ отлагане на дело срещу нередовен шофьор, причинил смъртта на двама души
Второ отлагане на дело срещу нередовен шофьор, причинил смъртта на двама души / БГНЕС

Второ отлагане на делото срещу 19-годишния Олег Чавдаров от Пазарджик, който при тежка катастрофа причини смъртта на двама младежи. Първото заседание беше отложено заради заболяване на подсъдимия, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пазарджик.

Днес съдът не даде ход на делото, след отказ да бъде конституиран като частен обвинител бащата на загиналата Нина Иванова, Илия Илиев.

19-годишният Олег Чавдаров този път се яви в съдебната зала. На съдебното заседание присъстваха и много близки, и семействата на загиналите Нина Иванова и Наско Чавдаров. Според обвинителния акт на 29 октомври миналата година на пътя Братаница-Ветрен дол Олег Чавдаров е причинил смъртта на 22-годишната млада жена и 18-годишния младеж. Той е шофирал автомобила БМВ, в който тримата пътували с превишена скорост, без свидетелство за правоуправление на МПС и след употреба на наркотично вещество.

Леката кола се е завъртяла, напуснала е пътното платно и е последвал фаталният удар в крайпътно дърво. Адвокатите на пострадалите семейства поискаха като частни обвинители да бъдат конституирани родителите на загиналите младежи. След около половин час размисъл, съдебният състав с председател Коста Стоянов отказа да конституира като такъв бащата на Нина, Илия Илиев, който не е припознал дъщеря си и не фигурира в акта и за раждане.

Според прокурор Стоян Пешев, наказателният процес не е място за установяване на бащинство. Защитата на подсъдимия Олег Чавдаров също се оказа против искането за конституиране. Илия Илиев е отглеждал починалото момиче от раждането до смъртта му и има права, заяви адвокат Ангел Боев.

Решението на Окръжен съд-Пазарджик подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив. Поради тази причина делото беше отложено за началото на месец септември. /БГНЕС