Феновете на Спартак блокираха площада пред Община Варна

След като не могат да използват базата на любимия си Спартак повече от 7 години, феновете решиха да организират футболен мач пред Община Варна, като в мача участват деца от детско-юношеската школа на спартаклии, предаде кореспондентът на БГНЕС от черноморската ни столица.

Феновете на Спартак измислиха иновативна вариация на протест. Те организираха футболен мач на площада пред общината. Това е своеобразен протест срещу кмета на града, тъй като привържениците искат имотите на клуба да станат отново общинска собственост и така Спартак да бъде спасен, заяви Стефан Калименов.

Липсата на официална позиция на общинските лица по казуса "Спартак" вече ядосва тифозите и те предприеха крайни действия. Както е известно, феновете на Спартак от няколко месеца водят битка за връщане на имотите на клуба като общинска собственост. Въпреки проведените разговори с общински шефове обаче, казусът „Спартак“ така и не е обсъждан още на сесия на ОбС, нито пък е излязла публична позиция на градската управа.

Докато се очаква развитие на местна почва по болезнената тема за едно по-добро бъдеще на близо 100-годишен клуб с традиции и успехи в родния футбол, обществена подкрепа на привържениците на Спартак оказаха едни от най-големите имена във футбола и спорта на България – Димитър Пенев, Иван Вуцов, Стефан Грозданов, Красимир Зафиров, Анатоли Нанков, Тодор Стойков и други.

Ръководството на ФК Спартак 1918, ОСК ЖСК-Спартак, други институции и културтрегери също обявиха, че подкрепят ултрасите. Огромен пример за това е действащата от няколко години порочна схема за прехвърляне на имотите на футболен клуб Спартак от общински в частни ръце. Тази схема, обслужваща корпоративните и откровено грабителски интереси на малцина, грубо ощетява цялата варненска общественост. Най-големите потърпевши обаче са младежите на нашия град. Много от тях са лишени от условия да практикуват любимите си спортове – футбол, баскетбол, волейбол, а още повече – от възможността да се научат на любов и лоялност към определена кауза, а именно тази на един емблематичен за града ни спортен клуб. /БГНЕС