В навечерието на Бъдни вечер българите се молят за здраве, мир и вяра в чудесата по Коледа

В навечерието на Бъдни вечер българите се молят за здраве, мир и вяра в чудесата по Коледа
В навечерието на Бъдни вечер българите се молят за здраве, мир и вяра в чудесата по Коледа / БГНЕС

В навечерието на Бъдни вечер българите се молят за здраве, мир и вяра в чудесата по Коледа. Това показва анкета на БГНЕС навръх един от най-светлите празници в годината.

Руска Панайотова желае на по-възрастните здраве заради възрастта, а на всички останали здраве, младост, радост и любов.

„Коледа е най-светият празник. Първо е духовен празник и тогава всичко останало. Възпитавана съм в християнско семейство и тези християнски традиции се спазваха у дома. Опитвах се и се опитвам да ги предам и на децата си“, заяви тя.

Според Руска, Господ винаги чува молитвите ни, когато са искрени, от сърце и душа, не само на Коледа. Да и чудеса има, но като че ли ние си ги правим, каза още тя.

Искам мир, здраве на всички, благополучие. Но най-важното е да има мир и любов между хората. Това искам, то е най-важното, сподели и Наталия Кирева, която е от Русия.

„От Русия съм и при нас може би Коледа не е както е при вас. При нас повече се празнува Нова година, но много ми харесва българската Коледа, защото имате толкова хубави традиции. Гордея се с вас“, заяви Наталия.

Бъдни вечер тя ще празнува семейно вкъщи, с внука и дъщеря си.

Пожелаваме си всички да сме здрави, да има мир и да вярваме в магията на Коледа. По Коледа стават чудеса и не само по Коледа, каза Огнян Станчев, който беше на разходка с двамата си синове.

„Всичко за празника е готово и сега се разхождаме докато стане време да се съберем семейството. Ще се съберем млади и стари, и ще се радваме един на друг. Подаръците също са готови“, обясни Огнян.

Синът му Косьо, който е на 7 годинки, е писал писмо до Дядо Коледа с желание да му донесе лего. По-големият му брат Марти също иска лего.

Владимир, който не празнувал много Коледа, както той казва, но желае здраве, защото всичко друго е лесно след това. /БГНЕС