Изпълнителите от „Сцена под звездите” вече загряват за големия купон довечера

Водещите Владо Пенев и Анна Ангелова.
Водещите Владо Пенев и Анна Ангелова. / БГНЕС

Срещнахме ги в ранния следобед - с пухени якета и кожухчета, с кафе в ръка за тонус и много усмихнати. Три прекрасни млади изпълнителки, по които тийнейджърите се прехласват – Михаела Маринова, Дара и Християна Лоизу. Те ще бъдат част от празничната програма на БНТ и Столична община „Сцена под звездите” в полунощ на площад „Княз Александър Батенберг”, където по традиция жителите на големия град посрещат Новата година.

„Това е първата година, през която ще взема участие в Новогодишния концерт „Сцена под звездите” и съм супер щастлива, че ще мога да се поздравя и да се усмихна на всички българи, които ще са тук с нас”, сподели пред БГНЕС Михаела Маринова . Ще изпълня моите песни, които имам до този момент и ще ги съчетая с много интересната програма. За мен ключът към успеха е да бъда естествена, да бъда себе си - това ме е запазило като човек и личност. Това ме отличава от другите и, вероятно, кара хората да ме харесват, за което съм им благодарна, добави Михаела.

2018-та за мен наистина ще бъде една нова приказка, която ще започна със сигурност - вярвам силно в това и си пожелавам да съм жива, здрава, както и приятелите, и семейството - да сме заедно, да се подкрепяме, да не се разделяме. Пожелавам го на всички хора, говори тя в празнична превъзбуда.

Михаела Маринова.
Михаела Маринова. / БГНЕС

Полина Василева е мениджър на балет „Нова”, тя също е тук за репетиция. Щастлива е, че нейните момичета ще танцуват заедно с Михаела, с Дара и с Християна, победителки в различни ТВ формати. Балет „Нова” е вече на 11 година, съставът е от 25 момичета и имат много участия с български изпълнители, припомни тя. Всяка година е все по-хубава, а музиката в България се развива със завидни темпове. А най-важното е, че все повече хора слушат българска музика, добави Полина Василева. Събитията са все по-големи и по-организирани и ние се стараем все повече, за да минават те по-добре, признава тя. И пожела на всички софиянци, останали в града да дойдат , да се забавляват на площада заедно и да не пропускат тази емоция.

Християна Лоизу.
Християна Лоизу. / БГНЕС

Кипърката Християна Лоизу е родена в Ларнака, но вече е известна на много тийнейджъри у нас с вълнуващия си глас. Тя също за първи път ще пее на площада в новогодишната нощ в София и е много щастлива от това събитие. Тук в празничната нощ ще бъдат и нейни близки хора. „Ще пеем , ще танцуваме, ще има хора, ще бъде весело - нека всички да дойдат да ни гледат и слушат, ще прекараме супер”, гарантира тя. Християна иска следващата година да бъде вълшебна , а хората около нея да са здрави, да бъдат обичани и щастливи. Християна смята да остане в България, защото тук е започнала своята кариера, намерила е любовта и има много приятели.

Дара
Дара / БГНЕС

Дара е от изпълнителите, които са много атрактивни с песните си. Признава, че на всяка Нова година тя и баба й по традиция са си пускали програмата на БНТ, радвали са се на песните от празничната програма и са се наслаждавали на Дунавското хоро точно след 24 ч. Затова тази Нова година Дара няма търпение баба й да я види на екрана и да се почувства горда, че е част от веселието. И съвсем логично си пожелава професионални успехи и късмет в личния живот.

Приготовленията за вечерта продължават с пълна сила. Водещи на 19-то издание на „Сцена под звездите” тази година ще бъдат Анна Ангелова и Владо Пенев. Сред другите популярни изпълнители в музикалната програма са Хилда Казасян, Васил Петров, Николина Чакардъкова, бенда на Ангел Заберски, групите „Акага” и „Сигнал”, както и Ансамбъла на неврокопските танцьори.

Празничният концерт ще започне в 22 часа на 31 декември 2017 г. и ще завърши към 1.00 часа на 1-ви януари 2018 г.

Ако не ви достига настроение или ако радостта ви е в повече, „Сцена под звездите” ви чака! /БГНЕС