В София започва двудневна конференция на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев

Генерал-лейтенант Андрей Боцев
Генерал-лейтенант Андрей Боцев / БГНЕС

Годишната конференция на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев се провежда днес и утре (21 февруари) в София.

Темата на форума е: „Предизвикателствата пред системата за отбрана на страната и използването на Въоръжените сили при развитие на военно-политическа криза”.

На конференцията ще присъстват заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, народни представители, висшият команден състав, ръководители и представители на държавни институции, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната, началници и командири на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.

През втория работен ден, 21 февруари, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще представи анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2017 г. Поканен е да присъства президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили на Република България Румен Радев. /БГНЕС