Кръгла маса за живот без тютюнев дим за европейските граждани

Снимка: архив БГНЕС
Снимка: архив БГНЕС / БГНЕС

Международна кръгла маса за подобряване и прилагане на политиките за контрол на тютюна в България и Европейския съюз в контекста на ограничаване на рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневи изделия ще се проведе в София днес.

На нея бъде обсъдена възможността за живот без тютюнев дим в Европа в контекста а ограничаване на рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневи изделия.

Форумът ще бъде открит от д-р Гергана Гешанова – председател на Коалиция за живот без тютюнев дим. На форума видеобръщение ще направи д-р Витенис Андриукайтис, еврокомисар по здравеопазване и безопасност на - храните.

Сред участниците са д-р Скендер Сила – представител на СЗО и ръководител на офиса на Световната здравна организация за България, Джошуа Ейбрамс - директор, Еврaзийски регион на “Кампания за деца свободни от тютюнев дим”, САЩ, д-р Франциско Родригез Лозано - председател на ESNP (Европейска мрежа за превенция на тютюнопушенето), Испания, Ан Джоунс – технически съветник, Отдел „Контрол на тютюна“, Международен съюз за борба с туберкулозата и белодробните заболявания, Австралия и Анка Тома Фрийдлендър – директор на Коалиция “Партньорство за среда без тютюнев дим”, Брюксел./БГНЕС