Откриват модерен, високотехнологичен корпус по природни науки

Снимка: Архив БГНЕС
Снимка: Архив БГНЕС / БГНЕС

Днес от 10.00 ч предстои да бъде открит официално модерен, високотехнологичен корпус по Природни науки в 51 СУ „Елисавета Багряна“. Това е единственият такъв комплекс от кабинети и лаборатории в българско училище.

Проектът е реализиран съвместно с Фондация „ Америка за България“. Ръководството на 51 СУ е спечелило финансиране по проекта в оспорвана конкуренция през 2015 година. Средствата по проекта на Фондация „Америка за България“ са 200 000 лв. Още 100 000 са осигурени от родители и приятели на училището.

След 24 месеца строителство във вторник ще отворят врати 6 високотехнологични кабинета по химия, биология, физика, математика и география, както и лабораториите към тях, където децата ще изучават съответните предмети. Те са оборудвани със смарт екрани, плазми, модулни чинове, а в лабораториите има ново поколение микроскопи и апаратура, съобщиха от училището.

Със средствата от Училищното настоятелство са изцяло обновени трите фоайета пред кабинетите и са превърнати в импровизирани кътчета за отдих на учениците. Те са със специални акустични тавани. Книгите за библиотеките там също са дарени от родители и приятели.

Каним Ви да открием заедно този уникален за българското образование Природен образователен център.

На откриването днес се очаква да присъства министърът на образованието Красимир Вълчев, както и представители на общината, ръководството на Фондация „Америка за България“, видни личности и общественици в сферата на образованието. /БГНЕС