Засилено полицейско присъствие по време на абитуриентските балове

На специален брифинг бяха огласени полицейскате мерки по време на абитуриентските балове
На специален брифинг бяха огласени полицейскате мерки по време на абитуриентските балове / БГНЕС

Видеонаблюдение и проверки за алкохол и употреба на дрога – това са част от драконовските мерки, които полицията обяви, че ще ще предприеме и тази година в защита на сигурността и спокойствието по улиците по време на абитуриентските балове, предаде репортер на БГНЕС.

За показване през прозореца абитуриентите ще бъдат глобявани с 50 лв., шофьорите също. Ще бъдат осигурени кортежи за предвижването на абитуриентите от училище до ресторантите.

Традиционно през май „Пътна полиция“ провежда акция, която да осигури безпроблемно празнуване на абитуриентски балове, каза Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

„От МВР е създадена необходимата организация за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението и сигурността в районите на учебни заведения. Проведени са срещи с ръководствата на всички учебни заведения и с регионалните управления по образованието. Събрана е информация за местата, където ще се провеждат тържествата“, посочи Рановски

Той добави, че ще има засилено присъствие на полиция до учебните заведения и до питейните такива. Целта е абитуриентите да се придвижват максимално облекчено, без да затрудняват останалите участници в движението. Нарушителите ще бъдат заснемани с мобилни камери.

Най-много балове се очаква да има на 24 май. Провеждането им е в периода 23-29 май. /БГНЕС