Автобусът се възпламени в движение
Автобусът се възпламени в движение / БГНЕС
Почетният консул на Израел в Бургас: Израелските туристи се чувстват защитени у нас

Израелските туристи се чувстват защитети у нас. Това сподели почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, който днес пръв е разговарял с групата туристи, чийто автобус се възпламени на пътното платно, предаде кореспондентът на БГНЕС в крайморския град.

Мандов сподели и задоволство от бързата реакция на службите и информацията която достига до него, само минути след инцидента. „В първия момент се изплаших, но само за пет минути по-късно вече знаех каква е ситуацията”.

Групата туристи отседнали в хотел „Платинум” са пътували до Бургас за покупки от търговски център. На връщане към Слънчев бряг няколко от тях усещат силната мирима на дим. Шофьорът спира автобуса край пътното платно до Поморие и бързо евакуира пътниците. Докато те напускат превозното средство, автобусът се възпламенява. На място бързо се отзовават и полицаи, както и представители на автомобилна администрация. Туристите са ескортирани с друг автобус, който също успява да пристигне бързо в горещото време. Сред туристите няма паника, няма и тревоги, че ситуацията е нападение срещу тях. Пръв с израелските в Слънчев бряг гости разговаря Орлин Мандов.

„Тези туристи преди да се качат в автобуса сутринта, след атентата са взети мерки и те виждат че автобуса се проверява, от полиция отварят се всички отсези. Проверява се много сериозно този автобус и това обикновено се случва на место където те го виждат. Така че специално тези туристи никой не си е помислил за атентат, въобще това е далеч от идеята. Това което споделиха, ами такъв ни е бил късмета, вчера стояхме на летището в Израел, беше закъснял самолета, а сега се наложи да стоим 15 минути на пътя” разказа Мандов.

Щетите по автобуса тепърва ще се изчисляват. /БГНЕС