Криминалисти работят по случая с раненото в аквапарка в Равда русначе

Криминалисти работят по случая с раненото в аквапарка в Равда русначе, предава кореспондентът на БГНЕС за региона.

Случаят повдигна въпросителни дали пързалките са опасни, дали реално инцидентът с разкъсвания на тъкан при детето се е случил на мястото. Заради деликатността на инцидента обаче официалните институции запазиха мълчание.

От прокуратурата са назначени няколко експертизи, иззети са и видеозаписите, на които се вижда посещението на групата лагерници от Москва, дошли със своите възпитатели във водното съоръжение.

На 10 юли, в късния следобед, в МБАЛ Бургас е доведено 9-годишното момиченце с наранявания и кръвотечение. Подробности за нараняването от болницата обаче не дават.

Малката Екатерина е била оперирана и е извън опасност за живота. С нея вече е разговарял психолог и представител на „Закрила на детето”. Социални работници посетиха и аквапарка в Равда, който след обстойна проверка, днес отново отвори врати за стотици посетители.

Как момичето се е наранило, не могат да си обяснят и спасителите, които и на руската група, както всяка предходна и следваща, дават едни и същи инструкции. Мениджърът на аквапарка, който работи от 14 години всяко лято, уточни, че това е първият подобен случай.

„Нямам обяснение. Съоръжението работи така, както работи всяка година”, сподели Силвия Гогова.

Инцидентът с пострадалото русначе обаче наложи нови изисквания в пропускателния режим на пързалката. До сега на нея се спускаха деца с ръст над 130 см, а от вчера те са завишени. „Според новите изисквания не се допускат лица под 18 години и по-ниски от 150 сантиметра”, каза още Силвия Гогова.

Месец и половина по-рано, при подобен инцидент в аквапарк е било наранено друго дете от детски лагер. Случаят обаче не е бил оповестен заради леките травми на пострадалото дете. /БГНЕС