В новия паркинг, който ще се стопанисва от “Пазари Запад", ще се плаща чрез автомат
В новия паркинг, който ще се стопанисва от “Пазари Запад", ще се плаща чрез автомат / БГНЕС
Вдигат автомобилите от паркинга пред Националния стадион "Васил Левски"

Започна репатрирането на автомобилите от паркинга пред Националния стадион "Васил Левски", който от 1 септември става платен. Теренът се разчиства, защото от утре започва маркирането на паркоместата и поставянето на колчета, предаде репортер на БГНЕС.

Автомобилите се местят на моста пред стадиона, където е зелена зона. До края на деня колите няма да бъдат таксувани. Това е и времето, в което собствениците им трябва да ги преместят от там или да заплатят такса.

В новия паркинг, който ще се стопанисва от “Пазари Запад", ще се плаща чрез автомат, който ще връща монети, обясни Борислав Борисов от общинското дружество.

"Ще бъде поставен входно-изходен терминал, както и будка, в която ще стоят наши служители. Ще бъде поставено и информационно табло, което ще показва броя на свободните места. Тук ще се разкрият 109 места, от които 5 ще са за инвалиди", добави Борисов.

Той уточни, че 1 лв. ще струва паркирането за 4 часа, а след това ще се плаща по 2 лв. на час.

Шофьори, разбрали случайно, че вдигат автомобилите им се разгневиха на действията на общината и обясниха, че никой не ги е информирал за тези намерения.

Запазва се и пазарът за спортни стоки, който се провежда в събота и неделя. В тези дни ще се намалява капацитетът на паркинга, а търговците, които досега работеха незаконно ще плащат по 12 лв. за заето паркомясто, подчерта представителят на „Пазари Запад". Той обясни още, че там ще бъде изградена и самомиеща се тоалетна с две клетки. /БГНЕС