Автомобилите са по програма на ЕС за защита на външните граници
Автомобилите са по програма на ЕС за защита на външните граници / БГНЕС
Новите високо-проходими автомобили поеха охраната в граничната благоевградска област

Комисар Николай Хаджиев-директор на Областната дирекция на МВР в Благоевград днес връчи ключовете на новите високо-проходими автомобили, които потеглиха към районните управления на полицията в областта, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Отец Андон Шавулев отслужи водосвет и благослови новите 19 автомобила, три от тях "Фолксваген-Тигуан", а останалите 16-"Грейт Уол", модел H6. Те бяха получени от ОД МВР по програма на ЕС за дирекциите, които имат външна граница със страни, извън евросъюза.

„Днешното мероприятие е тържествено за нас, тъй като раздадохме на районните управления към ОДМВР-Благоевград, 19 високо-проходими нови автомобила, които са оборудвани с най-съвременната и модерна техника за осъществяване на полицейска дейност.

Автомобилите са по програма на ЕС за защита на външните граници и за обезпечаване на обществения ред в граничните зони. Оборудвани са с тетра станции за радиовръзка, с камери, със системи за идентификация на номерата на МПС, със средства за обезпечаване на местопроизшествия, заградителни мероприятия, всякакъв вид и набор от техника – таблети, 4-G връзка. Автомобилите са разпределени по съответните структури и започват незабавна експлоатация”, каза след церемонията комисар Хаджиев..

РУ-Сандански, Петрич, Първо и Второ РУ – Благоевград, получават по три автомобила, Гоце Делчев, Банско и Разлог – по два, и един за охранителния сектор на полицията. Така 1/5 от авто-парка на полицията се подменя с нови автомобили./БГНЕС