Топлофикация – топ проблем в Бялата книга на Мая Манолова

Бяла книга на нерешените проблеми представи омбудсманът Мая Манолова, която на пресконференция отчете три години от встъпването на длъжността, предаде репортер на БГНЕС.

За този период институцията доказа, че е надпартийна, видима и работеща. Към на нас се обръщат граждани с убедеността, че ще им бъдат решени проблемите, похвали се Манолова.

Омбудсманът отбеляза, че на първа страница в Бялата книга е посветена на софийската Топлофикация като топ проблемен монополист, с който вече три години се водят съдебни битки от страна на Манолова.

В книгата са включени още проблемите с Методиката за сградна инсталация, арбитражните съдилища, колекторските фирми, фирми за бързи кредити, законът за хората с увреждания.

Мая Манолова отказа да коментира оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради думите му, които той отправи по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания. Тя посочи, че оставките са въпрос, който се решава от премиера Бойко Борисов, а нейната работа е да работи за каузата на гражданите. /БГНЕС