Fibank (Първа инвестиционна банка) представи поредния си социален проект
Fibank (Първа инвестиционна банка) представи поредния си социален проект / БГНЕС
Благотворителен календар на Fibank показва красотата на художествената гимнастика

Fibank (Първа инвестиционна банка) представи поредния си социален проект – благотворителен календар за 2019 година, предаде репортер на БГНЕС.

Той е изпълнен със снимки на изящните и елегантни движения на момичетата от националния отбор по художествена гимнастика, уловени от майсторското око на фотографа. Календарът разработен изцяло с благотворителна цел, а средствата, събрани от неговото разпространение, ще бъдат предоставени за развитието на българския спорт.

Благотворителната кампания вече се е превърнала в традиция, а всяка година банката произвежда и продуцира календари, подчинени на различни каузи.

„Подкрепата на спорта и спортни инициативи е мисия, визия и амбиция, които са заложени в нашата ценностна система. Искрени благодарности за това, че ни направихте и тази година част от едно прекрасно преживяване за българската публика и и цялата нация – Световното първенство по художествена гимнастика. С тази чудесна благотворителна инициатива искаме да дадем началото на нови и интересни неща в областта на този красив спорт“, заяви Илона Станева, маркетинг-директор на Fibank.

Тази година идеята е снимките в календара е да изведе звездите от отбора по художествена гимнастика от традиционното им амплоа и да ги постави в по-различен и пречупен през художествения обектив начин на представяне на този спорт.

Благотворителен календар на Fibank показва красотата на художествената гимнастика
Благотворителен календар на Fibank показва красотата на художествената гимнастика / БГНЕС

Красивите снимки в календара са дело на фотографа Петър Пешев.

„Благодаря на Fibank за изключителната помощ и сътрудничеството, което оказва на Българската федерация по художествена гимнастика през последните 5 години. Това е един от най-важните ни партньори, който е част от успехите на българската художествена гимнастика. В тези времена една федерация или един спорт не би могъл да съществува без своите спонсори и дарители“, сподели от своя страна Илиана Раева, президент на БФХГ.

Кампанията е изцяло благотворителна. От днес календарът се предлага в цялата клонова и офисна мрежа на Fibank в страната. Цената му е 10 лева, а всеки закупил го, получава специално свидетелство за дарение от Българската федерация по художествена гимнастика. В края на месец януари догодина или след изчерпването на продадените календари, банката ще удвои събраната сума. /БГНЕС