Коледа е и за децата в социалните домове

В Градската художествена галерия на Пловдив сред картините от Общата художествена изложба тези дни има и друго едно творчество - създадено от деца в затруднено положение.

Коледни картички, празнични елхови венци, играчки- това са направили децата от Комплекса за социални услуги " Св. св. Константин и Елена" в Пловдив и с парите от закупените предмети ще си помогнат за летните почивки, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив. Комплексът е едно от направленията за социални услуги в града, той включва четири центъра от семеен тип за деца и младежи с увреждания, един център за здрави деца без родителски грижи и едно защитено жилище за хора с умствена изостаналост.

Всеки от центровете е в специално построена къща, а вграждането в общността вече е факт. Марина Ватева, ръководител на Комплекса и Венцислава Пенева, ръководител на центъра за здрави деца, казват, че атмосферата в къщите в момента е празнична, децата участват в украсата, радват се на подаръците, които вече са започнали да пристигат и усещат центровете като свой дом.

Дарители по Коледа не липсват, но и не само тогава- има хора, които през цялата година подпомагат децата. /БГНЕС