Сомелиер: Винената култура на българина нараства с всеки изминал ден

Честите събития, които се организират в България през последните години повишиха винената култура на българина. Това коментира за БГНЕС сомелиерът за 2018 година Стойчо Стойчев.

Специалистът направи дегустация на отбрани италиански вина в столичен хотел. Според Стойчев именно вината от „Ботуша” са били предпочитани през отминалата година.

„Винената култура на българина нараства с всеки изминал ден. Колкото повече подобни събития се организират, толкова по-добре и за неговото израстване и образоване в областта на вината и храната. От личен опит мога да кажа и да препоръчам, че трябва все по-различни марки да се опитват, за да се надграждат познанията и да се оценяват вината“, смята най-добрият сомелиер за тази година.

Според Стоян Геров от Асоциацията на сомелиерите у нас, заради все още малко познатите свойства все още се правят грешки и поднасят виното с неподходящи храни", сподели Стоян Геров.

"Аз съм бил свидетел например, как едно класическо направено вино не се харесва чак толкова в сравнение с нискокачествен продукт, напудрен с прибавени аромати. Казвали са ми виж колко хубаво мирише, независимо от грубата газировка", отбеляза за БГНЕС сомелиерът. /БГНЕС