Кутев: Лоша организация на НС, тенденциозно отношение към законопроектите на опозицията

Кутев: Лоша организация на НС, тенденциозно отношение към законопроектите на опозицията
Кутев: Лоша организация на НС, тенденциозно отношение към законопроектите на опозицията / БГНЕС

Има достатъчно законопроекти, само нашата ПГ е внесла 6, защо не се разглеждат? Според мен става дума за лоша организация на работа в НС и тенденциозно отношение към законопроектите на опозицията.

Това заяви в кулоарите на НС зам.-председателят на ПГ на БСП за България Антон Кутев по повод краткото време на заседания на парламента, особено тази седмица, предаде репортер на БГНЕС. За справка днес преди парламентарния контрол от 11 ч. народните представители заседаваха едва 17 минути, поради липса на достатъчно законопроекти.

Председателят на НС като вижда, че няма достатъчно законопроекти, нищо не му пречи да организира нещата така, че председателите на комисии да ги придвижат по-бързо и да бъдат приети навреме, коментира той. И даде пример, че в неговата комисия по взаимодействие с НПО и жалби на гражданите, където той е председател, нямало неразгледани законопроекти. Според Кутев управляващите нарочно бавят проблематичните закони, които не са в тяхна полза. Депутатът заяви, че тази седмица той и колегите му са имали ангажименти общо за един ден, но те са били разсрочени за три дни, за да не се обяви, че НС не работи. Недопустимо е да се работи по 17 мин. или по 1 ч. на ден, заключи Кутев.

Зам.председателят на НС, депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева по-рано през деня отрече упреците, че ръководството на парламента не организира оптимално работата на депутатите. Всички законопроекти се разпределени по комисиите, гледат се, очакват се становища от министерствата, заяви тя. Нали трябва да правим качествено законодателство, а не да бързаме и да пришпорваме нещата, продължи коментара Караянчева.Другата седмица ще има достатъчно законопроекти, но това е процес и трябва да бъде спазван, обеща тя.Комисиите се оглавяват не само от председатели на ГЕРБ, има и председатели от БСП. А относно законопроектите на БСП мога да кажа, че всички са разпределени и очакват становища от министерствата.Нека от БСП да прочетат правилника, в рамките на 24 часа председателят преразпределя веднага законопроектите, препоръча Караянчева. /БГНЕС