БСП призова Цацаров да разпита Борисов за депутатите-наркотрафиканти и купуващи гласове

БСП призова Цацаров да разпита Борисов за депутатите-наркотрафиканти и купуващи гласове
БСП призова Цацаров да разпита Борисов за депутатите-наркотрафиканти и купуващи гласове / БГНЕС

БСП моли главния прокурор да разпита премиера Бойко Борисов за изказването му за депутатите, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове. Това съобщи на брифинг Филип Попов от БСП, предаде репортер на БГНЕС.

Попов представи и текста на сигнала до Цацаров, който гласи, че БСП се обръщат към него по повод думите на министър-председателя на България Бойко Борисов „В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик и хора, които са купували гласове и то от затворници“.

За ПГ на БСП е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове“, заяви Попов.

ПГ на БСП молят Цацаров да извърши необходимите действия съгласно приложимия закон, включително и да разпита министър-председателя Бойко Борисов – кога, откъде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове и дали е предоставил същата информация на компетентните държавни органи за предприемане на необходимите действия. /БГНЕС