БСП се събира на кръгла маса да обсъди предизвикателствата пред партията

В началото на дискусията ще бъдат представени резултатите от актуалното социологическо проучване: „БСП като алтернатива на властта”.
В началото на дискусията ще бъдат представени резултатите от актуалното социологическо проучване: „БСП като алтернатива на властта”. / БГНЕС

Национален политически институт „Димитър Благоев” организира кръгла маса на тема: „Идейните, политически и организационни предизвикателства пред БСП”. Форумът ще се проведе в БТА и ще продължи от 11 до 17 ч., предаде репортер на БГНЕС.

По време на дискусиите ще се търси отговор има ли ляв проект на обществото за бъдещето на България, има ли идея в БСП какъв е той? Ще бъде обсъдено и възможни ли са леви политики след като някои „експерти” обявиха края на политиката. Като тема на кръглата маса е анонсирана - Част ли е БСП от кризата на масовите партии? А сега накъде, тогава?

Това са част от въпросите, на които ще търсят отговори млади политолози, социолози, социални психолози, историци, други експерти и просто ангажирани с правенето на политика. Сред тях: Александър Димитров, Борис Попиванов, Боян Балев, Галин Дурев, Крум Зарков, Стефан Георгиев, Страхил Делийски и други.

В началото на дискусията ще бъдат представени резултатите от актуалното социологическо проучване: „БСП като алтернатива на властта”.

Ще се опитат по-малко да говорят, а повече да слушат и повече да чуват Корнелия Нинова, Кирил Добрев и други политически лидери. /БГНЕС